RISCOS DELS TATUATGES TEMPORALS AMB HENNA NEGRA

30-06-2015-henna

L’ Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ( AEMPS), informa del risc associat de l’ ús dels tatuatges temporals que es fan a base de Henna Negra ja que poden produir reaccions al.lèrgiques cutànies greus i sensibilització permanent. En alguns casos , pot requerir atenció mèdica.

L’ Henna Negra s’ obtè afegint a la natural colorants com per exemple la p-fenilendiamina o PPD que està prohibida per l’ ús directe sobre la pell. A més, els usuaris poden quedar-se permanentment sensibilitzats i desencadenar un quadre de dermatitis al.lèrgica en contactes posteriors amb productes que continguin aquesta substància . La Simptomatologia és diversa i pot aparèixer diverses setmanes després.

RECOMANACIONS DE L’ AEMPS:

– Precaució davant l’oferta de tatuatges temporals amb Henna ( dibuixos sobre la pell , sense injecció intradèrmica) que proliferen a l’estiu a les platges, mercats i altres esdeveniments.

– Cal evitar els tatuatges temporals de color negre i aquells en què s’ofereixin una permanència perllongada.

– Si recentment ha aplicat sobre la pell algún tatuatge temporal a base d’ Henna Negra i presenta algun símptoma, acudeixi a un servei mèdic.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *