QUÈ EN SABEM DE L´EBOLA?

7-10-2014-ebola

Es un virus que causa una malaltia greu, smb hemorràgia febril i una taxa de letalitat entre 50-90%.
Es transmet només per contacte directe (sang, secrecions, teixits o altres fluïds corporals) de persones infectades ja siguin vives o mortes. També es pot produïr per via sexual o per contacte amb animals vius o morts (mones, antílops o ratpenats).
Té un période d´incubació de 2 a 21 dies, i fins que no apareixen els símptomes, no és contagiosa. Aquests símptomes són un inici brusc i sostingut de febre per sobre 38ºC, debilitat, dolor muscular, mal de cap i de coll. Més tard es presenten vòmits, diarrea, erupcions a la pell, hemorràgies i fallada renal i hepàtica.
Cap al final, es pot evolucionar o cap a la curació o cap a una fallida multiorgànica que produeix la mort.
No hi ha tractament preventiu ni teràpia disponible, de moment.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *