DERMATITIS DEL BOLQUER

20-03-2014-DERMATITIS_DEL_BOLQUER

És una inflamació i envermelliment que afecta les parts del cos del nadó que resten cobertes pel bolquer. es manifesta amb picor i cuisor de diferent intensitat.

 

És una inflamació i envermelliment que afecta les parts del cos del nadó que resten cobertes pel bolquer. es manifesta amb picor i cuisor de diferent intensitat.

causes : – contacte directe amb la pell de l’orina i la femta
ja que l’amoníac que prové de la descomposició
de l’orina és el responsable de l’irritació.
– l’escasa aireació de la pell causa un augment
de l’humitat i la temperatura de la zona.
– l’ús de sabons agressius per a la pell del
nadó.
– la retenció de la suor.
– la maceració de la pell deguda al canvi poc
freqüent de bolquer i a una poc cuidada
neteja de la pell.
– les diarrees amb femtes molt líquides o el
periode de dentició on les femtes són menys
homogènies i contenen moc.
– infeccions secundàries com la del fong
candida albicans que aprofita l’humitat i
l’escalfor per a desenvolupar-se.

higiene i tractament : – canvi freqüent del bolquer
que ha de contenir una

cel-lulosa d’alta absorció.
– rentat de la zona amb sabons
suaus en cada canvi de
bolquer.
– aclariment i assecat posterior
– aplicar crema emolient o
protectora en cada canvi de
bolquer.

cremes emolients : estoben i suavitzen la pell formant una capa grassa que evita que s’evapori l’aigua de la superficie.
d’altra banda, les cremes protectores s’adhereixen a la pell i formen una capa que atura l’aire i la fricció a més de la proliferació de bactèries.
com a principis actius destaquen l’òxid de zinc, midó, oli d’ametlles, oli d’oliva, cera d’abelles, esperma de balena, retinol, ext. fluïd d’hamamelis, vaselina, vitamina f, d-pantenol, etc

tractament farmacolÒgic : només quan l’irritació és molt greu, i s’utilitzen corticoids tòpics de potència baixa o intermitja que requereixen recepta mèdica.
els dèbils més receptats són fluocortisona (0,75%), i hidrocortisona (1%), i els intermitjos són clobetasona (butirat 0,05%), flumetasona (pivalat 0,02%) i triamcinolona (acetònid 0,04%).
s’apliquen un cop al dia, i es poden associar a antimicòtics com nistatina, clotrimazol, miconazol o ketoconazol.

 

SALUT I EMBARÀS

20-03-2014 SALUT_I_EMBARA

L ’embaràs és un període en el qual la dona per raons obvies ha de tenir cura de la seva salut i dels hàbits de vida. un dels punts importants és la nutrició, tenint en compte que s’està alimentant a dues persones.

 

l’embaràs és un període en el qual la dona per raons obvies ha de tenir cura de la seva salut i dels hàbits de vida. un dels punts importants és la nutrició, tenint en compte que s’està alimentant a dues persones. s’ha de mantenir una dieta equilibrada en la que es consumeixi força fruita i verdures. s’ha de comptar també en la necessitat que la dona embarassada té d’afegir aliments rics en calci a la seva dieta com poden ser els lactis i el peix blau.
la ingestió de líquids i en concret d’aigua és important per evitar problemes d’estrenyiment i deshidratació, així com d’àcid fòlic, ja que contribueix al correcte desenvolupament del nadó i a evitar possibles malformacions.
un altre dels temes a tenir en compte és l’exercici físic. durant l’embaràs és important practicar exercici suau, és a dir els anomenats de baix impacte: natació, caminar, i evidentment s’han d’evitar els d’alt impacte. quan es practiqui esport s’ha de descansar de tant en tant i beure molta aigua.
d’altra banda el descans és altament recomanable ja que el cos treballa més , i en conseqüència, es cansarà amb més freqüència. a mida que l’abdomen va creixent, és més difícil trobar la posició adequada per poder descansar. un consell pràctic en aquest cas és posar-se un coixí entre les cames, darrera l’esquena i sota el ventre.
per preparar el cos per el part existeixen els exercicis de kegel , que ajuden a enfortir la cavitat pèlvica de cara el part i a la seva recuperació.

HOMEOPATIA PER A L’EMBARÀS I LA LACTÀNCIA

20-03-2014

En aquestes dues estapes de la vida, la terapèutica homeopàtica té molts avantatges ja que actua eficaçment estimulant de manera natural la capacitat defensiva de l’ organisme amb una seguretat absoluta.

Els medicaments homeopàtics poden alleujar de manera eficaç els refredats, les nàusees , els transtorns gàstrics, la ciàtica , les cefalees i altres transtorns comuns que disminueixen la qualitat de vida de l’ embarassada, amb la màxima seguretat per al fetus. per exemple l’elecció individualitzada d’ ipeca , ignatia amara, sepia o symphoricarpus, pot solucionar les nàusees o vòmits de l’ embaràs; robinia o iris versicolor , segons el cas , el reflux la hiperacidesa o la cremor: i alumina, graphites, ammonium muriaticum o plumbum , poden resoldre el restrenyiment. cada vegada més tocòlegs i llevadores utilitzen els medicaments homeopàtics per a la preparació al part i la recuperació postpart amb resultats excel.lents.
pel que fa a la lactància , amb freqüència origina en la mare problemes vinculats amb la quantitat o qualitat de la llet, o amb l’ aparició de clivelles als mugrons. en aquest cas, ricinus podrà augmentar la secreció làctica; calcarea carbonica, pulsatilla o lac canimum podran ser de gran utilitat en el deslletament.
l’ homeopatia és també de gran eficàcia i seguretat per als lactants, que acostument a respondre de manera extraordinària a la terapèutica homeopàtica.

consells :

-el farmacèutic pot informar-vos sobre els medicaments homeopàtics , els seu ús i com us poden ajudar.
-si durant aquest període voleu usar l’ homeopatia davant de qualsevol problema de salut acudiu a un metge homeòpata.